Kerstdemonstratie voor vluchtelingen bij uitzetcentrum Ter Apel

Kerstdemonstratie voor vluchtelingen bij uitzetcentrum Ter Apel

Anti-Fascistische Actie Fryslan roept op tot een grote kerstdemonstratie voor vluchtelingen in Nederland bij het uitzetcentrum Ter Apel. Hierbij de mobilisatie tekst die zij hebben verspreid:

“Op Zaterdag 21 December is er een demonstratie voor alle vluchtelingen en vluchtelingenkinderen in Nederland bij uitzetcentrum Ter Apel. Vluchtelingen worden in Nederland vastgezet, gedeporteerd en buitengesloten. Wat soms wel eens vergeten wordt is dat ook de kinderen van vluchtelingen vastgezet, gedeporteerd en buitengesloten worden. Ook worden vluchtelingen stiekem door de IND op straat gezet, zoals een groep voormalige Ter Apel tentenkampbewoners die door het Asiel Zoekers Centrum Drachten onlangs werden ‘geklinkerd’. Kom mee demonstreren en neem snoep of speelgoed mee voor de kinderen! De actie vindt plaats op zaterdag 21 December om 14.30 uur bij uitzetcentrum Ter Apel. Er is vervoer vanuit Emmen, Groningen, Leeuwarden, Amsterdam en Utrecht.”

Help ook mee mobiliseren en verspreid de volgende flyer:

kerstdemonstratie

Website AFA Fryslan: http://afafryslan.nl/
Facebook pagina: https://www.facebook.com/afa.fryslan

Ook woensdag 18 december zal er in Den Haag een actie plaatsvinden naar aanleiding van deze problematiek. Meer informatie: http://rechtopbestaan.nl/recht-op-bestaan/18-december-demonstratie-tijdens-derde-wereldwijde-dag-van-actie-voor-de-rechten-van-migranten-vluchtelingen-en-ontheemden/

Leave a Reply