Huren gaat door!

Huren gaat door!

Hoe het nieuwe huurbeleid sociale huisvesting afbreekt (en wat jij ertegen kunt doen!)

Vertoning van documentaire:
Creativity And The Capitalist City: The Struggle For Affordable Space in Amsterdam
+ Q&A met filmmaker Tino Buchholz

eventevent

Zit je lekker in je stapelcontainer? Al iets groters op het oog? Maak het je maar gemakkelijk, want je zit nog wel even aan je kamertje vast. Het nieuwe huurbeleid van dit kabinet maakt huren voor veel studenten, starters en lagere inkomens onbetaalbaar.

Exploitanten mogen straks in woningnoodgebieden (waaronder Utrecht) tot 123 euro per maand extra huur gaan vragen voor dezelfde woning. Voor tienduizenden sociale huurwoningen vervalt hierdoor het huurplafond. Tegelijk wordt er zwaar gekort op de huurtoeslag, waardoor de armste huurders het hardst worden getroffen.

Benieuwd wat de gevolgen zijn, en wat jij kunt doen? Kom dan naar de Basta! Info Night van 10 november, waar we uitgebreid ingaan op de plannen.

De avond begint met de documentaire “Creativity and the Capitalist City” van onderzoeker Tino Buchholz. Hij bestudeerde alternatieve woonvormen en creatieve oplossingen voor woningnood in Amsterdam. Na afloop is er een Q&A met de filmmaker, en praten we met de Woonbond en SASH (Stop Afbraak Sociale Huisvesting) over het nieuwe huurbeleid, wat het voor jou betekent, en het verzet ertegen.

Wanneer: Do – 10 Nov 2011
Aanvang: 19.30
Locatie: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht
Toegang: Gratis

__________________

Meer:
Studenten sluit je aan: Protest tegen huurbeleid van Bruin I groeit (Krantje Boord, Okt. 2011)

Leave a Reply