Het net op zwart. Over de oprukkende internetcensuur

Het net op zwart. Over de oprukkende internetcensuur

Verschillende sprekers zullen uiteenzetten wat er speelt rond wetsvoorstellen in de VS en Europa (SOPA, PIPA en ACTA), wat de consequenties zijn, en hoe dit alles tegengehouden kan worden.

Meld je aan op Facebook, en nodig je vrienden uit!Op 18 januari gingen duizenden websites, waaronder Wikipedia, op zwart, uit protest tegen omstreden wetsvoorstellen in de VS (SOPA en PIPA) die ook voor de rest van de wereld grote gevolgen kunnen hebben. In Europa hebben we te maken met een soortgelijk wetsvoorstel, namelijk ACTA. Lobbygroepen proberen al jaren voor elkaar te krijgen dat providers worden verplicht om zonder tussenkomst van een rechter ‘lastige’ sites op een zwarte lijst te zetten.

Mede als gevolg van de Arabische Lente beginnen ook overheden de macht van vrije communicatie te ontdekken, en eisen meer controle over het internet. Alles in naam van veiligheid en terrorismebestrijding, want wie kan daar nou tegen zijn? Ook hier in de Tweede Kamer lopen meerdere wetsvoorstellen om de vrijheid op internet aan banden te leggen. Ben je benieuwd hoe we ervoor staan, en wat jij als gebruiker kunt doen tegen de oprukkende censuur?

Sprekers

Meer over ACTA:

ACTA – the game. Level 1

De geheimzinnigheid rond ACTA verklaard

ACTA rapporteur denounces ACTA masquerade


Leave a Reply