Europa: kansen of bedreiging voor de democratie?

Europa: kansen of bedreiging voor de democratie?

Wordt onze Nederlandse autonomie opgeslokt door een Europese grootmacht of is dit juist de uitgelezen oplossing in tijden van nood?

Sprekers

 • Femke Reudler Talsma (SP)
 • Niels van den Berge (GroenLinks)
 • Erik Wesselius (Corporate EU Observatory)
 • Willem Bos (Comite Ander Europa)

Europa is terug op de kaart, dat staat buiten kijf. In de huidige crisis en de aankomende verkiezingen lijkt Europa een sleutelrol te spelen. Vragen die tijdenlang onhoorbaar waren of wellicht oninteressant leken, schieten nu als paddestoelen uit de grond. Waar komt die “3%” vandaan? Wat voor impact heeft het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM); en wat is de “Sixpack”? Deze vragen komen voort uit het onderliggende debat over de groeiende invloed van Europa op de Nederlandse democratie.

Word onze Nederlandse autonomie opgeslokt door een Europese grootmacht of is dit juist de uitgelezen oplossing in tijden van nood? Om deze en meer vragen aan de orde te stellen nodigt Kritische Studenten Utrecht politici en deskundigen uit om te debatteren over het beleid van Europa, en de rol van Nederland daarin.

3 thoughts on “Europa: kansen of bedreiging voor de democratie?

 1. Dank zij de EU hebben we hier al 65 jaar GEEN oorlog .
  Dit is de belangrijkste reden om voor de voor 100%
  de EU te steunen .
  Uiteraard kritisch maar positief .
  We hebben al te veel negatievelingen en parasieten !

 2. Bijzonder ‘debat’ trouwens als groenlinks het meest rechtste geluid van het hele debat is. Gemiste kans. Kritische student zijn is ook kritisch op jezelf zijn!

Leave a Reply