Demonstratie voor het ontslag van de burgemeester en politiechef Den Haag

Demonstratie voor het ontslag van de burgemeester en politiechef Den Haag

“Wij zijn woedend. Woedend over het racistisch en gewelddadig karakter van de politie in Den Haag. Woedend over het gebruik van buitenmatig geweld tegen allochtonen. Woedend over de etnische profilering. Woedend over de hogere kans op straffen en hogere straffen voor etnische minderheden. Woedend over de cultuur van straffeloosheid. Woedend over geïnstitutionaliseerd racisme.

Wij vinden dat wij in verzet moeten komen tegen al deze dingen, en dat verantwoordelijken aansprakelijk moeten worden gesteld bij racisme, buitensporig geweld, en moord door de politie. Wij eisen het ontslag van Paul Musscher, de politiechef van de eenheid Den Haag Nationale Politie. Dezelfde politiechef die heeft gezegd te gaan kijken hoe de agent die Rishi vermoorde, na de jaarwisseling, ‘zijn normale werkzaamheden kan hervatten’.

Ook eisen wij het ontslag van Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag. Hij is politiek verantwoordelijk, ontkent het buitensporig geweld tegen buitenlanders en wil geen nieuw onafhankelijk onderzoek laten doen naar geweld en discriminatie door de politie.

Wij roepen iedereen op om in grote aantallen te komen naar de voorkant van het stadhuis van Den Haag, op Zaterdag 28 December om 12 uur. Genoeg is genoeg! Geen slachtoffers meer van racistisch politiegeweld!”

rishi

Bron: Facebook pagina R.I.P. Rishi Chandrikasing (https://www.facebook.com/RipRishiChandrikasing)

Leave a Reply