Demonstratie “Geen vluchteling op straat of in de cel!”

Demonstratie “Geen vluchteling op straat of in de cel!”

Per jaar wordt bij meer dan 10.000 vluchtelingen de asielaanvraag afgewezen. Dit zijn wij, “uitgeprocedeerde asielzoekers” die volgens de Nederlandse overheid terug moeten naar ons land. Maar in een groot deel van de gevallen is dat onmogelijk. Omdat het land van herkomst niet de juiste papieren verstrekt, ons niet meer accepteert, of omdat we moeten terugkeren naar landen waar het (ook volgens onafhankelijke waarnemers, waaronder Amnesty International), niet veilig is. Wij worden ‘illegaal’ verklaard en veranderen zo in dakloze en rechteloze mensen. Zonder toegang tot zorg, educatie, werk en bescherming. En we worden dagelijks geconfronteerd met het risico op gevangenschap en deportatie. We worden behandeld alsof we geen mensen meer zijn.

Reis mee met KSU! We verzamelen rond 11:40 – herkenbaar aanwezig – in de grote hal van Utrecht CS bij het grote digitale tijden bord, om de trein van 11:55 naar A’dam te pakken.

Onmenselijk Nederlands beleid
De omstandigheden waarin asielzoekers vervolgens worden gedetineerd in Nederland, zijn slechter dan die van een crimineel. Met opsluiting tot wel 18 maanden zonder ooit een strafbaar feit te hebben gepleegd waarna elk moment detentie opnieuw kan plaatsvinden (op de flyer is abusievelijk een verkeerde zin terecht gekomen). Met de komst van het nieuwe kabinet wordt ons verblijf in Nederland ook nog eens strafbaar gesteld. Dit betekent een levenslange straf voor een enkele vlucht naar Nederland. Maar uitgeprocedeerde asielzoekers zijn geen criminelen en mogen ook niet zo behandeld worden!

Actie
De laatste tientallen jaren hebben vele Nederlandse organisaties zich verzet tegen het Nederlandse migratie beleid. Sinds 2011 hebben verschillende grote groepen vluchtelingen besloten uit de onzichtbaarheid van de illegaliteit te stappen en we hebben verschillende protestkampen opgezet om aandacht voor onze situatie te vragen. Maar ondanks ons protest is er tot op de dag van vandaag geen enkele verbetering gekomen in het Nederlandse migratiebeleid. Nu is het moment dat te veranderen. Samen kunnen we hier voor zorgen. Geen vluchteling op straat of in de cel! Kom naar de demonstratie en neem je tent mee voor een ééndaags tentenkamp!

  • 13:00 vertrek vanaf Vluchtkerk (Erik de Roodestraat 16, Amsterdam West) naar Museumplein
  • 14:30 Start programma Museumplein: sprekers, actie, en een tentenkamp voor één dag.

www.vluchtelingenactie2013.nl

Leave a Reply