2.Dh5 - 'Vroegah': geschiedenis als inspiratie van beweging

2.Dh5 – ‘Vroegah’: geschiedenis als inspiratie van beweging

LET OP: Het festival is uitgesteld naar eind januari 2014

Jaarlijks festival voor wereldversleutelaars en activisten.

Wat hebben we aan oude oplossingen is de vraag die centraal staat op deze editie van 2.Dh5. Het gaat ons om de geschiedenis van linkse bewegingen en de ideeën die daaruit zijn voortgekomen. Zijn die nog geldig? Moeten ze aangepast worden? Of leren we vooral wat we beter niet kunnen doen?

Het vanuit het heden onderzoeken van ons verleden is belangrijk voor bewegingsopbouw nu. Het biedt handvatten om in te grijpen in de waan van de dag, voort te bouwen op onze eigen successen (en leren van wat er misging) om zo een eigen traditie te vormen.

2.Dh5 is een jaarlijkse samenscholing van wereldversleutelaars, dromers en politiek geëngageerden. Men komt samen om kennis en ervaring te delen over strategieën en tactieken om de wereld te veranderen. Het programma bestaat uit een mix van – laagdrempelige doch hoog kwalitatieve – inleidingen, discussies, cultuur, praktische workshops en ontmoeting. Rode draad vormt de permanente zoektocht naar ontsnappingsroutes uit de polder. Met inspiratie, uitwisseling, netwerken en het opbouwen van structuren hoopt de organisatie een steentje bij te dragen aan het opbouwen van sociale beweging(en).

Op het programma van deze editie staan onder andere workshops waarin inspiratiebronnen uit het verleden (teksten, personen, gebeurtenissen of strategieën) bevraagd worden op hun relevantie voor nu. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar oplossingen en perspectieven (dwz: niet blijven hangen in analyse en probleembeschrijvingen). Er is natuurlijk ook ruimte voor actuele campagnes en eigentijdse workshops. Zie de website www.2dh5.nl voor meer informatie.

Buurthuis SamSam, Van Mierisstraat 226, Den Haag

Vrijdag 31 januari vanaf 20:00
Zaterdag 1 februari vanaf 10:00
Zondag 2 februari vanaf 10:00

 

Leave a Reply