2.Dh5 Festival voor activisten en wereldversleutelaars

2.Dh5 Festival voor activisten en wereldversleutelaars

10e editie 2.Dh5 Festival voor activisten en wereldversleutelaars in Den Haag (30 jan t/m 1 feb)

Een weekend vol workshops, discussies en lezingen over maatschappelijke, economische, klimatologische ontwikkelingen om politiek perspectief aan te scherpen voor een solidaire en vrije wereld in 21e eeuw.

:: English version ::

Morguh: toekomst als perspectief voor beweging

Omdat zowel de economische realiteit als de klimatologische en sociale werkelijkheid niet meer dezelfde zijn, en zeker omdat libertaire en emancipatorische krachten sterk verzwakt zijn, is het belangrijk om regelmatig even pas op de plaats te maken en de blik vooruit te werpen.

Zijn er nog utopische visies? Hebben we überhaupt nog een idee waar we naar toe willen werken en hoe we invloed kunnen hebben op de toekomst? En welke toekomst willen we dan? Gelooft er nog iemand dat we een collectieve poging kunnen doen om die toekomst te bepalen, of zien we alleen nog een klimatologische en economische rampspoed?

Welke strategieën en tactieken passen hierbij of kunnen we beter lak hebben aan deze vragen? Tijdens de workshops, lezingen en debatten zullen deze vragen op verschillende manieren aan bod komen. Er zullen impasses worden opengebroken, verrassende coalities gesmeed worden en perspectieven uit de polder gecreëerd worden. Als organisatie kunnen we die niet pasklaar aanbieden, en zelfs als we dat zouden kunnen, zullen we er samen mee aan de slag moeten. Nu, tijdens het festival, maar vooral mogguh!

Voorlopige programma

2dh5-festival-2015-poster

Leave a Reply