schoonmakers bezetting

Schoonmakers en studenten

Een nieuwe fase in de sociale strijd.
door Pouyesh Vafaie.

Al meer dan 11 weken staken de schoonmakers voor betere arbeidsvoorwaarden. Waar deze voorwaarden voor andere sectoren vanzelfsprekend mogen zijn, is dat helaas niet zo in de schoonmaaksector. Doorbetaald krijgen als je ziek bent? Niet de eerste twee dagen. Praten met anderen tijdens je werk? Nee liever niet. Twee keer zo veel schoonmaken in dezelfde tijd met dezelfde hoeveelheid schoonmaakmiddelen? Gewoon omdat het ‘kan’. En zo zijn er talloze misstanden in deze sector te noemen. Voor studenten geldt de afbraak van het onderwijsstelsel als een belangrijke reden om in actie te komen. Daarom hebben de schoonmakers en de studenten besloten om gezamenlijk de strijd aan te gaan.
Ondanks de lange staking is er uit eerdere onderhandelingen weinig goeds gekomen. Daarom moest de druk worden toegenomen en werden openbare ruimtes opgezocht als strijdtoneel, waaronder de universiteiten. Op deze drukbezochte plekken verwacht men fatsoenlijke werkomstandigheden, maar daar zijn helaas veel kanttekeningen aan toe te voegen. De universiteiten in Nederland hebben besloten om hun schoonmaakafdeling uit te gaan besteden. Dit betekent concreet dat om de zoveel jaar de universiteiten met een budget komen, welk altijd lager is dan de voorafgaande jaren, en vragen verscheidene schoonmaakbedrijven om daarvoor de universiteiten schoon te maken. Deze verlaging van het budget betekent dat hetzelfde werk met minder geld gedaan moet worden, een prijs die de schoonmakers moeten betalen.

Daarnaast worden de studenten op hun beurt bedreigd met een nieuwe, zeer zware ronde aan bezuinigingen. De studiefinanciering zelf staat ter discussie, laat staan een eventuele tweede bachelor of master, wat al voor de grote meerderheid onbetaalbaar is geworden. Het is daarom niet verbazingwekkend dat de studenten en de schoonmakers de handen ineen hebben geslagen om tegen het rechtse kabinet en bedrijfsleven op te staan. De bezuinigingen voor zowel de schoonmakers als de studenten komen voort uit hetzelfde beleid en eisen een gezamenlijke strijd, vanwege de gemeenschappelijke belangen. Het neoliberalisme weigert vooralsnog zijn eigen graf te graven en maakt daardoor vele slachtoffers. Maar de solidariteit welk nu is ontstaan tussen de studenten, schoonmakers en zelfs een deel van de universiteitsmedewerkers is een belangrijke ontwikkeling en een eerste stap in de goede richting.

De bezettingen: Utrecht en Amsterdam
Utrecht: Op maandag 27 februari werd het Ruppertgebouw aan de Universiteit Utrecht bezet door 2000 schoonmakers en tientallen studenten. Ondanks het feit dat de actie was uitgelekt wisten de studenten samen met de schoonmakers via zijwegen het gebouw binnen te komen. Dit ging aan het begin niet gemakkelijk, maar met enige creativiteit heeft men het gebouw toch weten te bezetten. Na een aantal inspirerende speeches van de vakbond, de studenten en andere groepen die zichzelf solidair verklaarden aan de strijd van de schoonmakers, was er een volledig dagprogramma door de studenten opgezet. Verschillende debatten, variërend van onderwerpen van ‘gezamenlijke strijd’ tot ‘solidaire economie’, verhaalvertellingen, poëzie sessies en live muziek stonden op het programma.
De universiteit ging al snel in onderhandeling met de organizers van de FNV. Hoewel men van te voren had afgesproken dat ook een van de studenten hierbij aanwezig zou zijn, is dat uiteindelijk niet gebeurd. Dit leidde tot een aantal vraagtekens bij de actievoerende studenten, vooral toen er tijdens de onderhandelingen werd afgesproken om het gebouw na een dag te verlaten zonder dat er ook maar één van de eisen was ingewilligd. Desalniettemin was het een geslaagde actie en een eerste poging om verschillende sectoren in de maatschappij met elkaar te binden.

Amsterdam: In Amsterdam liep het allemaal wat soepeler. De actie was niet uitgelekt en hierdoor verliep het bezetten van het gebouw een stuk gemakkelijker. Op maandag ochtend, 5 maart, werd het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit bezet door duizend schoonmakers en tientallen studenten. De rest van de schoonmakers was vertrokken naar het hoofdkantoor van het schoonmaakbedrijf ISS in De Meern, één van de grootste schoonmaakbedrijven in de wereld, om ook daar een sit-in actie te houden.
Dat de schoonmakers de VU hebben uitgekozen als plaats om de actie te vervolgen, is niet zonder reden. VU intimideert stakende schoonmakers al weken en heeft meerdere malen, tegen de regels in, stakingsbrekers ingezet. Daarbij worden er ook nog eens tientallen miljoenen bezuinigd op eigen personeel.

Bij het binnenkomen werd al snel een van de grote collegezalen bezet om het dagprogramma te kunnen starten. De bezetters werden verwelkomd door organizer Ashna Kamta van de FNV en daarna begon het dagprogramma. Vervolgens verklaarden verschillende groepen en sectoren zich solidair met de staking van de schoonmakers, zoals de groep Linke Leraren, verschillende medewerkers van de VU zelf en de SP. Hoopgevend was ook de actie van het kantinepersoneel. Na decennia voor de VU te hebben gewerkt, wordt hun werk nu overgeheveld naar een cateringbedrijf en dreigen hun arbeidsvoorwaarden ondergebracht te worden in de horeca-cao. Dit betekent in de praktijk dat zij van vaste contracten over zullen gaan tot flexwerk contracten en er veel slechter voor komen te staan. Hierdoor besloot het kantinepersoneel om zich bij de staking aan te sluiten en werden hun eisen opgenomen in de lijst van de eisen van de schoonmakers.
Na anderhalve dag bezetting en de groeiende solidariteit tussen verschillende sectoren werkend aan de VU, wist het College van Bestuur niet hoe snel zij aan de eisen van de bezetters moest voldoen. En dit geeft aan hoe belangrijk een gezamenlijk strijd is. De volgende eisen werden ingewilligd:

 1. Dat het College van Bestuur een brief stuurt aan de werkgeversorganisatie van schoonmaakbedrijven, waarin het toezegt de cao-eisen van de schoonmaakbond door te berekenen in de contracten.
 2. Dat de zes stakende schoonmakers op de VU van wie het contract is beëindigd per direct hun baan terugkrijgen.
 3. Dat de personeelsleden van het cateringbedrijf een werk- en arbeidsvoorwaardengarantie krijgen.

Toch had er meer bereikt kunnen worden. De leiding van de FNV stopte de actie al na een dag bezetten. De ABVAKABO leiding buiten de universiteit voorkwam een 2-uurse staking van het cateringpersoneel op de tweede dag en besloot uiteindelijk om de sit-in een halt toe te roepen terwijl maar een deel van de eisen waren ingewilligd. Men had meer druk kunnen uitoefenen door langer te blijven en de acties uit te bereiden om zo de solidariteit tussen de schoonmakers, studenten, kantinepersoneel en de medewerkers van de VU te versterken. Desondanks kunnen we van twee geslaagde bezettingen spreken, maar dan wel als een eerste stap in de verbreding van de sociale strijd.

1.185 thoughts on “Schoonmakers en studenten

 1. Pingback: Vakbond: vriend of vijand? « Discussiegroep Spartacus

 2. Beste Pouyesh

  Je schrijft: “Toch had er meer bereikt kunnen worden.” (…) “Men had meer druk kunnen uitoefenen door langer te blijven en de acties uit te bereiden om zo de solidariteit tussen de schoonmakers, studenten, kantinepersoneel en de medewerkers van de VU te versterken.”
  Had er op dat laatste moment werkelijk meer bereikt kunnen worden? Zelfs nadat de vakbond (met behulp van zgn. organisers) de schoonmakers zo’n lange tijd had meegesleept in een reeks van uitputtende acties zonder werkelijk vooruitzicht op versterking (is uitbreiding) van h un strijd naar andere sectoren van de werkende klasse?
  Dan ben je vergeten wat de specifieke strategie van de vakbonden is “tegen de strijd van de arbeidersklasse”: ze opsluiten in de eigen sector, het eigen bedrijf of in de eigen regio. Maar vooral geen gelegenheid geven tot een werkelijke solidariteit en onder de leus “één klasse, één strijd” de vereniging van of met andere delen van de klasse tot stand brengen.
  In de schoonmaakbranche werken in totaal zo’n 150.000 schoonmakers. En er doen in al die weken over het algemeen maar een paar duizend schoonmakers mee aan de acties. En elke keer zijn het de schoonmakers van een andere regio, wonende in een andere stad of werkzaam bij een ander bedrijf. En sinds 3 januari is slechts enkele keren het werk werkelijk neergelegd. In die zin is het een sprookje om deze versnipperde acties van de schoonmakers, opgesloten in hun eigen sector en regio, als ‘de langste staking sinds de jaren dertig’ te betitelen.
  Wel ben ik het met je eens als je de noodzaak stelt van “de acties uit te bereiden om zo de solidariteit tussen de schoonmakers (studenten?) kantinepersoneel en de medewerkers van de VU te versterken.” Dat is de enige mogelijke waarop de strijd versterkt kan worden.
  Ik stel alleen mijn vragen bij de rol van de studenten. De studenten, die zich solidair verklaarden, doen dat ook wel onder de leuze: “wij zijn ook schoonmakers”. Hoewel de studenten en scholieren ook (zeker in potentie) tot de werkende klasse behoren, is deze vorm van solidariteit geen werkelijke klassesolidariteit.
  Stel dat werkers in de zorg, de bouwvakkers, de machinisten, of de mijnwerkers een spandoek uitvouwen met de tekst: “wij zijn ook schoonmakers”, dan doen ze het tegendeel van wat de strijd nodig heeft. Dan verzwakken ze daarmee de strijd van de klasse in plaats van haar te versterken. Waarom verzwakken ze daarmee de strijd, zou je je afvragen?
  Dat komt omdat ze niet tegemoet komen aan de natuurlijke behoefte van de arbeidersklasse om de strijd tegen het kapitaal als één verenigde strijd te voeren, dat komt omdat ze de eisen van de schoonmakers en die van andere sectoren niet onder één en dezelfde noemer te brengen: “jullie strijd is onze strijd”. Dat is een devies wat de strijd van de hele klasse met elkaar verbindt. Dat is manier waarop de solidariteit van de klasse en haar vereniging werkelijk tot uitdrukking komt!

  arjan de goede
  2012.05.05

 3. Tickets sent out by post normally arrive about 3-5 days after they have been posted, often sooner. There’s still plenty of time left before August 7th so try not to be anxious about it all, if you can. At the end of the day, if you have paid for tickets but for some reason not received then in time, if you can prove that you bought them ( print out the acknowledgement) and can show the credit card you bought them with, then they’re going to have to let you in.

 4. second law of thermodynamics is absolute and unavoidable. Even if we were to establish a perfect system of government for today, there is nothing we can do to prevent it's decline.Entropy can be staved off through use of energy. Presumably, the perfect system of government will have access to some power plants (or last until the heat-death of the universe?). Entropy seems like a specious analogy at best. This is not to say that you conclusion is incorrect. Historically, all systems of governance decline. So much so that decline may be considered a fact of nature.

 5. Jeg gav alle venninnene mine hjemmelagde gaver, og er overbevist om at de ikke ble skuffet 🙂 Mine nieser ønsket seg at jeg skulle strikke luer til de, og den eneste skuffede der var hun som fikk for liten hue (der har jeg nÃ¥ strikket ny, som skal sendes i morgen) SÃ¥ fÃ¥r hun slippe skuffelsen hun ogsÃ¥ 😉

 6. U mnie Kasiu Tvn24 na okrągło leci i właśnie turlam się ze śmiechu, jak dzwonią zatroskani o wizerunek PO do Miecugowa i zarzucają mu, że PRZESTAL BYC OBIEKTYWNY i maja nadzieje ze szef stacji wyciagnie wobec niego konsekwencje. To nawet nie lemingi, bo starzy ludzie ktorzy dzwonia rozczarowani tym, ze jak to tak kazdy mowi co chce i co mysli. Nie moze tak byc!

 7. Mais non, le monsieur il t’a dit que l’important c’est d’avoir la plus grosse, donc l’autonomie, l’encombrement, l’ergonomie, tout ça on s’en tape, faut juste avoir le plus gros processeur, le plus de rem, le plus gros HDD et la plus grosse CG. Après c’est pas grave s’il fait la taille d’un parpaing, le poids d’un âne mort et que son autonomie soi inférieur à 3h.

 8. a5156246Effectivement, on a pas la même vision du long terme selon ce qu’on fait.Je suis forestier et quand on parle de “court terme” en sylviculture c’est en général 20 ans, “moyen terme” 50 à 80 (soit l’age de récolte de certains arbres) et “long terme” environ 150 ans.Alors forcément, allez expliquer ça un décideur local qui doit se faire réélire dans 2 ans et qui parle qu’en budget annuel… Le dialogue est parfois difficile, car nous n’avons pas la même notion du temps 347bb45

 9. Odd synchronicity here–just last night came across a quote from Van Gogh in a biography I’m reading . He wrote to his brother about art, ‘Admire as much as you can.Most people do not admire enough.” I haven’t listened to Sun Ra in many years but I remember how he blew my mind back then. True insight in this Mark,–music and sports for so long were the first/only available steps up a very long ladder from that bipolar place to a promised land we seem as far away from as ever some days. But every one who climbs makes it easier.

 10. graham dawson:Your sentence is sacrilege:”They are a brutal, violent people who often believe themselves to be not quite the same species as the rest of us.”You are RACIST! Anything negative about Russian people is RACIST! (Sarcasm off).The Russia lovers will throw you to the lions: America is the Evil! sarcasm offBe careful!

 11. , huntelaar, hes class, obviously his name itself has a klass in it, very much like ruud vanister roy, deadly in and around the box and very young, and am sure ajax would sell him if chelsea put a serious offer. have to wit till jan and see who gets the nod.Reply

 12. То же мне америку открыл….придумай че-то эдакое грандиозное……которое может и мне пригодиться, а я подожду твоего новшества.[] Reply:Январь 15th, 2010 at 15:22Это кому адресовано?[]

 13. I love carrots, but I would much rather have a break from them and have them replaced by something else for a few weeks then to have inferior ones. If you only offer carrots in the additions list and say the seasons box then people can make their selections if they really need carrots that week.

 14. Pontos adatokat nem tudok mondani, de elenyészÅ‘ az ezekbÅ‘l a megjelenésekbÅ‘l származó forgalom, emiatt nem éri meg megbonyolítani sem a felhasználói felületet, sem pedig a riportokat (és például a pozíciók számítását. A felület már így is elég bonyolult – de már nem sokáig…

 15. Let’s see … I think I found the bottle-stopper by searching for “wine”. I found Hamlet by searching for David Tennant (I think I was hoping for a lifesize cardboard cutout of the man himself). And the Poop Deck sign I found by searching for “poop”, of course.

 16. that´s it, melissa becomes soft just under high temperatures, like here in Brazil… My ones are all very very comfortable. it´s a brazillian shoe for brazillian women… other women can stay with their balenciaga´s, prada´s, a melissa é nossa!

 17. 4:32 sounds about correct..there have been theories about travelling the other side of the galaxy by dimensional portals, whereby matter enters a worm hole and comes out at the other side..these being would be doing that..there is no wat they would go as fast as light to prob get here..

 18. I want to draw a sunset on a lake, and i am having trouble drawing it. I dont really know how to draw a lake, it just seems like blue water, because i dont know how to draw waves and ripples. Im not a very good drawer, so i would like some tips on drawing lakes and sunsets. Thanks.

 19. ستاره می‌گه:سلاممن زیرنویس فارسی فیلم My Lovely Sam Soon ُ میخوام/تو هیچ کدوم ازین سایت ها پیداش نکردم! کمکم کنین لطفا![]

 20. Un dato, arte tarde si pero recien conoci el blog (//_-),ya el dato es que Muse deja de formar parte de la soundtrack de Twilight.Segun por que no querian que en USA los conocieran solamente por aparecer en una peli tineger. =S

 21. Hello Armen,Yes you’re right, it is a common problem with “collection of rules” books : you can often write a chapter on each rule – because the book doesn’t get in depth in it. But one of the advantages is to learn some rules that are immediately relevant and that you can do quickly, like you said

 22. Field I don't know if you get any of the channels from Puerto Rico over there, but I know they will be broadcasting the runners starting at around 3 pm or so. The entire island will stop just to watch Culson run. May the best man win! 😉

 23. 333 anon is rite gold keeps climbing if u can afford it invest in some precious metals and if ure afraid then hoard some silver coins they are easier to trade on open market and maintain their value longer more stability in some sense specially against the dollar also there was a push for copper a few weeks ago

 24. Agreed. It’s not something that I’d condone, it was probably quite important to the person threatened, potentially illegal (pretty close if it wasn’t), and a classic case of someone trying to bully their way out of a situation… however it doesn’t really reflect on his current abilities as a politician. There’s enough other evidence on that front. And yeah, if they dump him for that, it’ll make me wonder why the rest of the list wasn’t enough.

 25. My new years "goal" is to get my website that my parents bought me up and running. Its gonna be all handmade stuff. I want to do mostly custom orders, but im going to make gift sets as well….cant give out too much info on it yet. []

 26. The ps3 game looks sharper, but i dont see a lot of difference,just a little sharper graphics , in my case.. i bought the xbox 360 vesion though, i cant stand screen tearing..i remember that i waited for the patch on darksiders to start playing it, and since i only play games installed on the hd,usually the load times are faster than in the ps3.A funny thing happened to me with this game, i bought it just to waste money.. and after i played it for a while i realized that i was playing a very fun and good game…Totally and 100 % recomended. And as always great H2HVN:F [1.9.17_1161](from 0 votes)

 27. It’s rare to come across an expert in whom you may have some faith. In the world in the present day, nobody absolutely cares about showing others the best way in this issue. How lucky I am to have actually found a real wonderful web page as this. It is really people like you who really make a true difference nowadays through the concepts they write about.

 28. Oi Camila! estou no teu blog todos os dias, mas é a 1ª vez que escrevo.Sou do Rio Grande do Sul e aqui tá muuuuuito calor,quando te vejo vestida assim da até uma agonia ui!!!!! Gosto muito do teu blog. BJS[]

 29. BW,I agree with regarding Milliner’ combine numbers and age difference.But Revis (when healthy) is a proven perennial pro-bowl player who can virtually shut down one side of the field.Until Milliner can come close to those honors, Revis is still worth the risk IMO.

 30. paul_miyagi Oh and “officially” there is no Camp Zukeran in Okinawa now either. The Japanese press use that name but it refers to a location and where was once (formerly) a base of that name, however today there is no Camp Zukeran. It is officially known as Camp Foster.

 31. Wonderful story, reckoned we could combine a handful of unrelated information, nonetheless genuinely worth taking a search, whoa did a single study about Mid East has got extra problerms too

 32. Ana Paula:Obrigado.Para o futuro do país e dos alunos que ligam pouco à escola, uma estrada perigosa e longa é certamente menos prejudicial que a desvalorização da aprendizagem e que o facilitismo no ensino.O que os responsáveis políticos pela Educação em Portugal (sinistramente coadjuvados pelos especialistas em "eduquês") estão a fazer é um "crime".

 33. Facebook Anfrage blockieren – varieteofideas I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You’re incredible! Thanks! your article about Facebook Anfrage blockieren – varieteofideasBest Regards Nick

 34. que mal que la tipa canta tan feo o raro o que la grabaron tan mal, porque aparte de eso la cancion es genial. si kesha le hubiese quitado la pista y cantado ella hubiese sido excelente.

 35. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

 36. James/Nick – I think the main focus of health care reform was to extend coverage, and make it more secure, with various things then added to make it (aspirationally) deficit-neutral. It wasn't primarily a cost-control measure.(Don't get me wrong, I'm somewhat pro the health care reform – primarily for the selfish reason that I perceive it to have made my coverage significantly more secure).

 37. Basically, admirable what you’ve got done here. It really is pleasing to appear you express through the heart and your clarity on this substantial content might be simply looked. Impressive publish and can look forward for your long term update.

 38. I wonder if you could compare the installed 360 loading times with the uninstalled 360 loading times(for all games). I dont think you should factor that in to the winner for the reasons you state, but dual console owners would probably like to know. Id like to know if the ps3 is still faster at loading or if the 360 installs make it faster. I usually install games on my 360, but if it wouldnt make a huge difference then I would not install or get the ps3 versionAlso, you got the average torn frames mixed up at the top under stats(or in the article).VN:F [1.9.17_1161](from 0 votes)

 39. Just for your info, track 6 on your list above will be two separate tracks and there is another track missing from the promo of the album altogether. Goodness knows why the label decided to screw the promo up like that but it does mean a nice little bonus when you buy the shiny thing.Great review, great band – bring it on !

 40. I also gave up on Dragon Age: Origins because I didn’t like the combat. I recently acquired DA 2 in a trade. I plan on starting in after I finish playing (for now) Skyrim. Listening to the podcast has gotten me excited for the game!!Thanks!

 41. Basiu, wiesz, ja chyba dopiero teraz wiem, że najważniejsze smaki i najważniejsze dania – to te, z którymi wiążemy jakieÅ› wspomnienia… Ile ja bym daÅ‚a, by znów zjeść zupÄ™ jarzynowÄ… mojej Babci, albo Jej genialne goÅ‚Ä…bki, albo absolutnie najlepszÄ… pod sÅ‚oÅ„cem (dla mnie rzecz jasna :)) zupÄ™ buraczkowÄ…… O pierogach z ziemniakami nie wspomnÄ™, bo od razu oczy mokre mi siÄ™ robiÄ…… Z pomidorowÄ… nie wiążę wspomnieÅ„, hihi, no chyba, że te zacytowane przez Ciebie z "Dnia Åšwira". 😀 Film uwielbiam i sporo mam tych ulubionych scen. 🙂

 42. Great article, thanks! My husband and I run a small farm, part-time and though we do have I-pods and watch the Daily Show via internet…we don’t have a TV, watch sports or own I-phones (and don’t intend to get one, either.) We were also, not so shocked at the results of this study and still believe that organic is healthier simply because fewer dangerous chemicals are being unleashed into the environment and the food system.I always enjoy your writing…keep it up!

 43. It’s endless fun to generalize about the opposite sex. But as soon as one creates these personal theories, like the “half eaten lollipop,” one has to defend it against all the exceptions that would seem to disprove it. & also explain how & why one invented the theory, which could be a little embarassing if one thinks of oneself as a lollipop.

 44. Sounds as if Ed Perlmutter does not plan to leave any inheritance to his children. When the Soviet Union eliminated inheritance with their communism experiment, they ruined personal initiative. What is the purpose of working hard if you have nothing to leave to your children? I don’t care for Mr. Perlmutter’s socialist ideas. He thinks we should work hard all of our lives, then leave everything for the state to distribute to others. Karl Marx would be proud of Ed Perlmutter.

 45. Thanks for de-lurking! I think what I get weird about is that I don’t always have the blog world in mind when I write posts. Most of the time I’m actually thinking about every day life and relationships, and those things seem to surface when I get whiny on the blog. I wish people in my every day life WERE as honest and authentic as most bloggers. Maybe it’s the anonymity. At any rate, it’s a good reality check

 46. Nájila disse:Lina, adoro seu blog, to indo pra Itália final de outubro, e chego em Paris no dia 28/10 pra ficar uma semana. Já vi nos outros comentários que vai estar frio. Mas é necessário levar sobretudo de lã? Ou é possível usar leggings térmicas botas e blusinhas quentinhas? Não consigo parecer arrumada e chique de sobretudo. E estou muito ansiosa pra me sentir arrumada na cidade mais linda do mundo. Beijos.

 47. As soon as I scrolled down and saw Mrs. Hughes' chatelaine, I knew.   Best show ever!! My kiddo is reading  Hunger Games in school.  Once all the kids return their copies to the library, I will check it out myself. 

 48. Tilda er bare fantastisk, og boka bestilte jeg tidligere i dag! 🙂 SÃ¥ heldig du er som har fÃ¥tt jobbe med Tone Finnanger… Gleder meg som en liten unge til boka kommer i posten! 🙂 🙂 Klem Dorthea!

 49. Jeg ved ikke om jeg kan sige 100% “ja” til at jeg er forberedt, men jeg har da gjort nogle tiltag da jeg tror meget pÃ¥ det billede du maler her.Jeg vil meget gerne høre hvad du selv har gjort for at “beskytte dig” mÃ¥ det der kommer?MvhMikael

 50. My medium term fitness goal is to run a 10k and gain some more lean mass. I never thought I’d say this, but with a one year old, school, and family, I find that these simple goals are enough to keep me satisfied and happy. I feel that relatively smaller goals like keep me focused and lend balance without overwhelming me. And I might not be super buff or super fast but for an average Jane I’m pretty good

 51. hi Youtube, i would like yo inform you that i have a 1MB/S Connection, i tested the Browers speed on Youtube Videos, its only Taking 20/40 KB/S out of 128kb/s, on playback….., i will be doing a vid about it on Youtube, Please look for it its named ''Youtube Speed problems'', im working on the video now,Thanks.

 52. Hej MetteHar lige fået anbefalet din blog af Mette Camilla Melgaard på Facebook og gudskelov for dét. Jeg rejser til London på torsdag med min 12-årige datter, og kan allerede nu se, at din blog bliver vores tro følgesvend på turen. Tak for det

 53. thank you for all your efforts that you have put in this. Very interesting information. “The secret of happiness is to admire without desiring. And that is not happiness.” by F. H. Bradley.

 54. W regulaminie spf3łdzielnie jest naspiane Użytkownik lokalu jest zobowiązany:1. odnawiać zajmowany lokal:- naprawiać posadzki (szlichty) na balkonach W spf3łdzielni po pytaniu dlaczego lokator ma zapłacić za płytki usłyszano a po co Pan kład płytki na balkonie.A przecież tak stanowi regulamin naprawiać posadzki i szlichty.W tej sprawie jeśli faktycznie jest niezbędne skuwanie płytek ze względf3w technologicznych to ok, ale proszę położyć mi nowe płytki tak jak było przed remontem przecież to jest moja własność.

 55. Hej Ove S! Det ligger nÃ¥got i orden ”pröva allt, behÃ¥ll det goda! En beklagansvärt stor del som händer pÃ¥ den kristna fronten i vÃ¥ra dagar synes vara ren business. SÃ¥ lÃ¥t oss vara skeptiska men samtidigt akta oss för att kasta ut barnet med badvattnet. Mvh.

 56. Daniel,I suggest you read William D Hamilton, David Sloan Wilson and Frank Salter. Salter’s On Genetic Interests might serve you best, and explain the meanings in my earlier comment which clearly escape you.Good luck with waking up – if you are of true European descent.

 57. Jeg synes det er fedt, at Depend laver smÃ¥ neglelakker og har et stort udvalg. Dog har jeg oplevet, at de er ret hÃ¥rde ved mine negle. Mine negle bliver tørre og gullige nÃ¥r jeg bruger Depends lakker – er det noget I har oplevet?Faktisk har jeg erfaret af Goshs lakker er dem, der holder længst, ikke tærrer pÃ¥ mine negle og er lette at fÃ¥ af med neglelakfjerner. De er faktisk bedre end lakker fra Chanel 🙂

 58. Absolutely. There’s a fun T-shirt out there that makes the point as well. We tend to read in chunks – the first and last letters filled in by the shape of the internal letters to give us meaning of the word. Which is a lucky thing given the keyboards we are all being asked to type on. Thanks for stopping by Gagan.

 59. Most of chemical digestion happens in the stomach. The food is eventually broken down into compounds and nutrients that our small intestine can absorb into the bloodstream.The unabsorbed materials then continue into the large intestine where water is removed from the materials and then whatever is left can be eliminated at our convenience

 60. Hi would you mind letting me know which hosting company you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price? Kudos, I appreciate it!

 61. A person necessarily assist to make significantly articles I would state. That is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to make this actual put up incredible. Wonderful task!

 62. Are you blaming Bush for the slow cleanup? Seems like But before any rebuilding can take place, the clean-up and restoration of the city’s infrastructure must be complete and it will be Mayor Nagin, recently re-elected, who leads the efforts. Perhaps you need to take the blinders off and look around a bit more before entering into a tired old pattern of blaming Bush for everything….

 63. Tout à fait d’accord. Le problème à mon sens est que le blog est devenu une mode que beaucoup veulent suivre. Seulement, pour qu’un blog soit un vrai outil marketing pour l’entreprise et un plaisir pour les lecteurs, ça demande beaucoup de travail.Le premier conseil que je donnerai à quelqu’un qui souhaite ouvrir un blog est d’aller lire les bons blogs d’entrepreneurs en France et aux US (et il y en a !).

 64. Du wolltest doch nahelegen, dass es “keinen” interessiert!? Kann auch sein, dass Du Dich mit dem Nährwert von Sägemehl beschäftigst, aber in dem Satz willst Du schon wieder was verallgemeinern und feststellen, was wohl eher nur persönliche Meinung ist.Ob Du für oder gegen die Spackeria bist, ob sie sich da in den Vordergrund gedrängt hat und ob das gut oder richtig war? Egal! Hat doch wenig damit zu tun, ob Sixtus ihr wegen der Verlobungsgeschichte ein paar Sekunden widmet…

 65. Muy buenas compras, seguro que le sacas un buen partido!yo compré casi todo en zara , la verdad es que cuando salí de allí ya no tenía mas presupuesto! jejeme gustan tus compritas de stradivarius, a ver si me paso a echar un ojo!un saludo

 66. In the words of Cartman from South Park, "Screw you guys, I'm going home!"That's exactly how the new channels make me feel. There are so many other video sites out there, and now I'm going to take the chance to explore them.I doubt if I'll ever have to use yours again.Thanks for releasing me from your addictive grasp.I'm more than happy to go, after the way you treat your customers.Bye and thanks again!~Tara 🙁

 67. Thanks for the comment Adrian – glad you like the post I haven’t tried either of your suggestions, and appreciate you sharing what works for you. I agree that RSS is the way to go, although Email subscribing is still far more popular at the moment. Perhaps it’s a case of people sticking with what they know and understand!

 68. I’m finding me really privileged to come across this site. I am a web researcher and look for top quality blogs. We amazing seo services canada 2012 have been into Website positioning field and now we try our greatest to provide good quality content online. We ensure that people don’t come across us spammer and have reading available content. Whilst going through your blog I was genuinely amazed at the patient selection. I have to be in contact with it is going to be great easily can register for your blogs.

 69. If Obama bowed out of respect (and oil), so what? It was a gesture of goodwill and nothing more.Unlike the Motherfucker from Midland, who held the hand of the Saudi prince and led him on a romantic tour of the White House Rose garden but not before he kissed him on his mouth and then reached up under his toga and gave the royal member a few strokes.I don’t recall the rightwing (or the Field Negro trolls) ever objecting to this?

 70. I did think about using log(n * m)/log(s), but that runs into the serious problem that if A and B have each been tagged with an item once, then the weight of that relationship is 0. Which is obviously not the desired behavior. It is easy to fix that issue, but you have an infinite number of possible variations.What really should be done is that various guesses should be A/B tested against each other. However setting up that particular A/B test would be rather complex, and nobody ever did it.Incidentally reading through my notes again, it seems that the original program was pushing 8 hours, not 2 hours.

 71. Laura scrive:Ciao, il libro bicolore con la copertina rigida è di circa 20anni fa, perciò fuori produzione come qualcuno a già scritto. Complimenti a Uyulala, per il commento. Consiglio di leggere se ne avete voglia, sempre dello stesso autore e con la speranza ci sia in italiano, ” La favola dei saltimbanchi”. Se vi è piaciuta “La Storia Infinita”, questo vi piacerà ancora di più ( però attenzione è molto, molto triste). Ciao Laura

 72. You hit the nail on the head, Mia. The ratings system here on YouTube is good in theory, but when the community developed people became less open about what they truly would rate a video. Furthermore, what a 4 star video for one may be a 3, or even 5 star video for someone else.Personally I use 1 or 5 stars only. I either like the video or don't. I saw an earlier comment suggesting a revamp of the system to a thumbs up or down and I think that's a great suggestion. The number of stars means nothing.

 73. jack:Trochu zvláštní otázka od někoho,kdo celou dobu tvrdí,že bez Boha není možné určit jaké chování je morální. Váš Bůh v tom má jasno,zajímavé je,že vy ne! protestant:To je přece normální. Bohu nemáme fušovat do řemesla určováním kdo je dobrý a kdo je zlý.Podle bible jsme každý dobrý i zlý a odstraněním zla by zmizelo celé lidstvo.

 74. I have been browsing online more than 3 hours as of late, yet I by no means found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made excellent content as you did, the net shall be much more useful than ever before.

 75. se Bong Joon-Ho si è mosso verso altri lidi (nello specifico Snow-Piercer, di cui abbiamo parlato qui e qui), ciò non significa che la Chungeorahm Films non abbia già pronto un sequel per quel

 76. Realmente ficou show de bola a parte 2 da ciclovia…..concordo com o Ronaldo, falta uma lanchonete no percurso e talvez até uma bicicletaria, sonhando um pouco mais alto de repente até algum esquema para aluguel de bicicleta… com algum tipo de identificação para que os seguranças bloquearem a saída para a rua…. Abraço a todos!!!

 77. It’s not until next year, but we will be in Helsinki for one day. I know it’s not much. And yes, it’s crazy. My brother has lived in London for years and I haven’t visited him either. We actually planned to do it this year, big trip and all that, and then the house flooded. So no London. Now my plan is London, then our cruise, including Helsinki, then somewhere else before coming home. Cross your fingers that the no disasters happen!

 78. the thing about the year is you are elected in novexamle the president will be elected in 2012 novand take office in Jan 20,2013so you are president elected from nov until janin lincolns case from nov until march which he took officethen does this help

 79. My disappointment continues to grow with Local 6. First you got rid of Bob Friar, then Jackie London, Mike Garafallo and now Eric Wilson…He was fabulous and Tom Sorrells and Eric worked together like a charm. I rarely take my TV off channel 6, but you are testing my patience and interest in your channel for news lately….Don’t even think of taking Tom Sorrells away, or I am gone for good!

 80. An update on the honesty of melanin-based color signals in birdsReally amazing lack of critical thought on display here, even by todroy’s usual standards.Tip #1: Humans aren’t birds.Tip #2: “this relationship did not hold in species where themale plumage is not androgen-dependent (i.e. in gamebirdsand ducks).”

 81. 铭盛卡行(QQ1228557129)所出售卡均为一级卡源,全新无任何交易记录,资料齐全,真实身份办理,亦可指定名字办理,诚信淘宝担保交易! 例如—可以给你淘宝店刷提高您的淘宝信用记录。 例如—你想接受汇款,但又不想让对方知道自己的真实姓名。 例如—您想给领导送礼办点事情,但是又不想让自己的隐私暴露!这时您就需要到我们提供办理的卡,我们的卡可以让您随意的a转帐–送礼。给客户保密了隐私的同时也去除了客户的后顾之忧。本团队以真实代开卡【QQ:1228557129】办理、分别提供7大银行卡;中国银行—工商银行—建设银行—农业银行—交通银行—招商银行—邮政银行[网上银行(口令卡,电子证书,U盾)长期供应,保证全新开户,保证开户资料齐全,保证带真实有效开户原件,承接指定名字开户我们的宗旨是:质量+速度+信誉!我们希望与 有长期需要的客户建立长期合作关系,彼此信任,共同赢利。如有需要请联系!非诚勿扰! 客户的满意是我们的心愿欢迎光顾公司宗旨: 公司执行国家金融方针和政策,在法律、法规规定的范围内开展业务, 自主经营、自负盈亏、自我约束、自担风险、切实为小企业、农民、农业及农村经济的发展服务。公司文化: 诚信—用心做事,诚信为人 规范—规范管理,依法治企 高效—真诚服务,高效便捷 和谐—同舟共济,创建和谐公司口号: 以实力、效率立足于市场 用服务、便捷来赢得口碑 崇尚职业道德,遵守法律法规 急您所急、思您所思温馨提示:在本卡行购买的卡可用于收藏使用!

 82. So here is my slightly off topic question for you guys: what are peoples OTHER favorite motorcycle sources? I love my HFL subscription, but sometimes it’s just not enough moto/day for me. Thoughts, suggestions?

 83. Usually I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite great article.

 84. Vlku, nedávno sem vyzvěděl od Svišťa podrobnosti ku Barbaře (ne KoloBáře:-). Seklý lišty co se berou plus dírka byla původní myšlenka. Tehdá to přímo nemohli vylezt, tak se to začalo šidit zleva a to je cesta s názvem Umělá žena Barbara 10-. Přímo přes dírku bez levé hrany se to má jmenovat Barbar Conan, snad 10-/10. Willhem

 85. Sto ascoltando Roberto, dalla gru della INNSE: hanno tolto loro anche l’energia elettrica. SCANDALOSO!!!!!! Stanno difendendo il loro posto di lavoro in maniera “ormai dimenticata”.Ma loro resisteranno ed il nostro partito deve dare loro tutto il sostegno di cui e’ capace. Tutte le Federazioni si devono attivare per far conoscere la lotta di questi 49 lavoratori che non vogliono perdere i posto di lavoro presso un’azienda produttiva a favore della finanza piu spietata (speculazione). I siti verranno adibiti a supermercati e appartamenti.

 86. sukk..den var flott!!!!! og enda mer sukk over prisen!! Scoop!!!har akkurat kommet hjem fra byens ENESTE loppemarked.. aner ikke hvor de har gjemt loppene.. jeg fant bare kremmere med blodpriser..eneste jeg så var et fat men det skulle de ha 450,- for.. da snudde jeg å dro hjem!får kose med kaffe og hekling i stedet:o))klem fra mæ

 87. Thanks, Michael. Interesting reading, and well-written. I thank God for the unknown recipe testers…who take voluminous quantities for 250-seat restaurants and make it palatable for the lowly sum of 4. I have a lot of cookbooks featuring recipes that I KNOW were not written by the star chef on the cover, but I am grateful, nonetheless, for a creative and tasty idea.

 88. Seriously though, I've been on the receiving end of the problem offline and it's infuriating and quite unsettling to be shut up by the government.We have the First Amendment first because our thoughts and expression of them is so critical to our society and the world. It shapes history, it stirs people to action, it…makes people think.That's what governments fear the most IMO, that people will think followed by act.

 89. (at different times of the year) or when I am doing “fancy sandwiches” like I did from grandma’s 80th Birthday Celebration. I never throw them out, and they do keep for a very long time if frozen. Stale is fine. (mine are

 90. Except for the fact that quantum physics is based on Kantian irrationality and has been debunked. I see no end to the New Agers who perpetuate this false philosophy – perpetuating their own inability to discover facts and truth and trust their 5 senses. Quantum physics is the “art of fitting as many contradictions into one space as possible” whereas Logic is “the art of non-contradictory identification”. See David Harriman, for instance, who completely destroys Quantum physics, on my podcast.

 91. Hola que tal! Mira que bien, esta es una de las principales cosas que hablabamos con mis compañeros del medio acerca de linux, que no servia para las tareas que tienen que ver con los audiovisuales. Yo les comentaba del Wine pero aun asi no pasaba esta idea. Me interesa muchisimo probar este sistema operativo, ¿hay alguna manera de que lo manden por correo? en otro caso, ¿me harias elfavor y me pasas el link?Muchas gracias por la info

 92. What I have constantly told individuals is that when searching for a good online electronics shop, there are a few elements that you have to take into account. First and foremost, you should really make sure to find a reputable and in addition, reliable retail store that has picked up great assessments and ratings from other consumers and market sector people. This will ensure you are dealing with a well-known store providing you with good service and aid to the patrons. Thank you for sharing your thinking on this blog.

 93. Ezt a sok süket általánosítást csak úgy random hoztad össze, vagy rendelkezésre áll valamilyen statisztikai adat is a scifi olvasókról?Mer' ha már élÅ‘ben nem is találkozol az olvasókkal, érdekelne, mire alapozol a hörgéseid összeállításakor…

 94. Margins were lower, they missed the iPad forecast due to supply constraints, outlook isn’t as rosy as people thought it should be.The thing to remember is that the perfect scenario was priced into the stock before the announcement began. So ANYTHING negative will have a negative effect on the stock.I almost made a living on AAPL alone, I don’t touch it anymore though.

 95. I have to convey my appreciation for your generosity giving support to people who really want assistance with this important subject matter. Your special commitment to getting the solution up and down came to be especially effective and has continually permitted some individuals much like me to attain their objectives. Your amazing interesting tips and hints denotes much to me and much more to my office colleagues. Warm regards; from each one of us.

 96. Who built the Colosseum? With whose money did he build it? What did he exhibit in there? Was Nero alive then? I have to wonder what really happened to Nero. In a fanciful tale, he was helped to commit suicide by one Epaphroditus. Committing suicide seems a very Roman thing to do, that is according to Roman historians. About the same time Seneca committed suicide. Was that another fanciful tale told by Roman historians. And what happened to Nero's mother? Were all these christianos murdered by Vespasian's thugs.

 97. I don’t understand how in one sentence, anyone can tell Cathy’s daughters that they wish them happiness, and then in the next say that they want thier mother dead, it is very contradictory. I just don’t understand it. Just like I can’t fathom that anyone would intentionally harm an innocent baby. Killing Cathy, will create more victims in a tragedy that is already senseless. I do apologize if I offend anyone with this post.My hope is that every one can reconcile and find peace.

 98. The silly season:The silly season is the period lasting for a few months (starting in mid to late summer in the Northern Hemisphere) in the United States, the United Kingdom,Ireland, Canada, New Zealand, Portugal, and Australia typified by the emergence of frivolous news stories in the media and blogs.

 99. Witaj Guziec, pewnie jak mi siÄ™ jurajske tematy uleżą to do nich wrócÄ™ – może w jakimÅ› opowiadaniu, ksiÄ…zce. No ale na razie to musi we mnie sfermentować. Chodzi mi po gÅ‚owie taki pomysÅ‚ na fabuÅ‚Ä™ hiszpaÅ„skÄ… i polskÄ… zarazem – na kompilacjÄ™ tych doÅ›wiadczeÅ„, w tym jurajskich. PomysÅ‚ jest natrÄ™tny, choć go odpÄ™dzam to wraca nocami co dobrze wrózy temu projektowi

 100. I Applied at 24 hour fitness online, should i call and do a follow up?I applied just today, and i was wondering since it is an online application, they have no idea who you are. Should i go in and introduce myself? Or should i call them and tell them im doing a followup on my application? Ive worked only in retail stores before so i dont know how fitness clubs differ from retail. Any help would be great, if you work or worked at 24, even better. Thanks in advance for the advice.

 101. I just want to tell you that I’m all new to blogs and definitely liked this web-site. Most likely I’m likely to bookmark your site . You certainly have wonderful article content. Regards for sharing with us your web site.

 102. En ting er sikkert: Vi har masse natur i Norge! Og masse vær! Litt synd dere ikke hadde bedre vær, nÃ¥r dere først var pÃ¥ sÃ¥nn flott utferd 🙂 Jeg følger med, og venter pÃ¥ neste kapittel.Takk for kommentaren. Det tørklet hadde jeg forresten kjøpt pÃ¥ loppemarkedet i Arguinegiun, der de selger alle ting for 1 euro pr. stk. Kjenner du til det?

 103. I don’t know exactly how many iterations of cars there were between the first one and the first taxi but it looks like it took several decades if my Googling is accurate. And the first non horse drawn taxi wasn’t that impressive by today’s standards. My point being that there is going to be a significant period of time when most of what we use still comes from supply chains but printed products are also being made in corner shops.

 104. Wow sehen deine Blümchen super aus, solche hatte ich heute früh beim Spaziergang mit unserer Hundedame auch im Blick, aber so schön waren die nicht mehr, schade eigentlich.Grüßle das Sonnenblümchen ☼

 105. ja bych byl pro aby nejedly sem dodal matematicky dukazy potvrzujici tu nemoznost existence socialismu (ale at si nejdriv zjisti definici matematickyho dukazu cili vylouci nazor, experiment, intuici a zkusenosti). a pak aby vysvetlil proc furt tvrdil ze nekde socialismus existoval nebo dokonce existuje. pokud je matematicky dokazano ze je jeho existence nemozna tak polovicka toho co tu psal a pise je nesmysl.

 106. I think this internet site holds some very wonderful information for everyone . “Time–our youth–it never really goes, does it It is all held in our minds.” by Helen Hoover Santmyer.

 107. This article perfectly describes Reaganomics. I wish the idiot far right here in the U.S. knew that. They see the low taxes, but forget that taxes were cut to compensate from the income-lowering effect of a disinflationary monetary policy.People weren't being given "more of their money", they were simply paying a lower inflation tax. IIRC this basic idea first appeared when Germany used it in the late 1940s.

 108. I think Paris Hilton ate one of these sundaes- I remember reading about it somewhere! mmmmm looks delish! You reminded me-I need to make an eyebrow appointment lol!

 109. that the 1 child policy is no longer necessary. Even without State coercion, the total fertility rate would remain below replacement. If I'm not mistaken the 1 child policy doesn't apply to Hong Kong, yet its fertility rate is now only 1.0. Singapore has a similarly low fertility rate, as do Chinese immigrants in North America. I get the impression that the Chinese cultural norm has become one child per family.

 110. ê·¸ 사람 ì°¸ 못됬네요…..작가에게 물어볼 정도면 거기서 아이디어를 얻은건데 입 싹닦고 그렇게 그룹이름을 짓다니…..작곡 몇 마디가 표절이라도 표절이라고 하는 세상에 고의성이 충분하고 괘씸하네요….우선 많은 네티즌들이 응원하니 힘내시고 더욱 좋은 작품 내실거라 믿어요….승소하시길..

 111. Brand Viagra Cheap Baclofen Acheter Viagra Cialis Effetti [url=http://buyoxys.com]levitra vs viagra vs cialis[/url] Why Is Alli Sold Out Everywhere Trazodone Achat Securise De Cialis Soft Doxycycline Order Generique Viagra Pas Cher Achat Viagra En Inde [url=http://curerxshop.com]online pharmacy[/url] Viagra Temps D’Action Viagra Online Blog [url=http://bestmedrxshop.com]viagra[/url] Comprare Viagra Senza Ricetta Buy Generic Secure Ordering Bentyl In Germany Worldwide [url=http://drugsir.com]cialis price[/url] Generic Cialis Online Prescription Cialis 10mg Dubai Propecia Beneficios Cialis 5 Mg Doctissimo Keflex 250 Mg Doses [url=http://norco5.com]cialis and levitra[/url] Cialis 20mg Uk Online Shipped Ups Stendra Medicine

 112. OMGosh, this is STUNNING! I cannot wait until April 1 when I can pre-order this set as a demonstrator. I am so looking forward to sharing this with my customers. CASEing this card will make them feel like a true ARTIST! Thank you so much for sharing your skills with us all. Lisa (Also from the BEST class you ever had – Johnsonville, TN Jul 2009).

 113. it was not their job!!! Also, they would NOT call a cop that could actually do something.The drunk was threatening me with violence and menacing a sidewalk FULL of young kids!Meanwhile the crosswalks were BLOCKED and kids had to venture between standing cars and into the intersection because these cops were NOT directing traffic – the were busy writing citations. If the goal is to make things safer and relieve congestion AND keep the peace, this corrupt policy is an ENORMOUS FAILURE!!!NAUSEATING!!!

 114. Mrs. Watson,We hope you read The BFG! We wanted to share this wonderful stories with others so that we can get students excited about the book. We wanted to share our love for Roald Dahl!We’d also love to be stuck inside the chocolate factory! We just finished up reading groups where each group had a book about chocolate. That was one of the books!We look forward to quad-blogging next week!Mr. Avery’s class

 115. Greetings from Florida! I’m bored at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

 116. Who wouldn’t be happy talking about perfume?Fragrance makes our days better and so does merely talking about it.Even though your blog is relatively new, it is a wonderful addition to the fragrant blogosphere. Thank you for sharing your views and thoughts on perfume with all of us.

 117. No estoy seguro, en todo caso dimelo tu. Pero en lo que mencionas no se si hiciste el siguiente paso despues de copiar los archivos que contiene es_ES.zip, luego de despomprimirlo por supuesto, y es que hay que ir luego a menú Herramientas, Opciones, desplegamos Configuración de Idioma, Lingüística… y hacer lo que indico en el post, que es editar el modulo seleccionando el idioma que ya debe de estar disponible. Si aun con eso no te sale. Enviame un mail para ver de algun modo echarte una mano via gmail. Saludos

 118. I just intend to share it with you that I am new to having a blog and really valued your site. Quite possibly I am going to store your blog post . You truly have superb article materials. Love it for giving out with us the best website write-up

 119. 16ac2351c3With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any solutions to help prevent content from being stolen? I’d really appreciate it. 2ac

 120. You’ll find it practically close to impossible to encounter well-qualified parties on this theme, then again you look like you understand the things you’re indicating! Thank You

 121. ceska777Oare pot si baieteii sa coloreze asa? Incurajati-ma ca da!Cu asa joc orice copil e Gustav Klimt! Frumos, frumos si o copie poate fi facuta cadou bunicii…. sau mie cu autograf de la micuta coloratoare!

 122. I love those socks too, but I think they should be green leaves!! I can accept they yours are Autumnal red leaves!! Poor Coco, I am sure she is concerned and not whiny at all. Definitely great playing socks for Alice too.

 123. "Siamo riusciti a mandare un uomo sulla Luna più di trent’anni fa e da allora non ci siamo mai tornati. Io sono convinto che fondamentalmente questo sia successo perché abbiamo scoperto che la Luna è un posto abbastanza palloso, senza un minimo di vita notturna. E quindi l’uomo non ha voluto ritornarci." (Linus Torvalds) 🙂

 124. Gday there, just turned out to be receptive to your website through Search engines like google, and found that it’s truly interesting. I will value should you retain this.

 125. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is actually a great website.

 126. It truly is near extremely difficult to see well-informed men or women on this theme, although you seem like you realize whatever you’re posting on! Thanks A Lot

 127. Hello here, just turned conscious of your blog page through The Big G, and discovered that it’s genuinely good. I will take pleasure in should you carry on such.

 128. I really intend to share it with you that I am new to having a blog and really admired your page. Likely I am probably to remember your blog post . You really have memorable article content. Get Pleasure From it for expressing with us your favorite site information

 129. Mit iPhoto ein Fotobuch gestalten Mittlerweile gibt es viele Fotodienste und Möglichkeiten seine Fotos zu entwickeln. Man kann verschiedene Größen und Qualitäten wählen und kann seine Fotos auch ganz leicht als Fotobuch zusammenstellen. Ein Dienst der dies anbietet ist iPhoto, den wir hier nun näher vorstellen wollen. iPhoto läuft auf jeden iPhone oder iPad. So kann ganz bequem auf der Couch vom iPad aus ein Fotobuch erstellt werden.

 130. I just want to inform you you that I am new to blog posting and incredibly admired your site. More than likely I am going to store your blog post . You definitely have fabulous article material. Admire it for expressing with us your very own internet site report

 131. Couple #2! Can there be ANY doubt?"Commissions at night,Are big and bright~clap, clap, clap, clap~Deep in the heart of Texas!No need to roam,We'll find you a home!~clap, clap, clap, clap~Deep in the heart of Texas!Your interest rateWill be just great~clap, clap, clap, clap~Deep in the heart of Texas!!!We'll get your points,But you can blow this joint!~clap, clap, clap, clap~

 132.   2011 – 09 – 16 22:09  2BWin7的话很简单,你将想要同步的文件夹全部剪切进Dropbox文件夹里面,然后做软链接到他们原本的位置即可。例如,你想要同步一个叫做Job的文件夹。它的本来位置是D盘根目录。那么你先将其剪切进Dropbox文件夹里,然后在命令行里输入如下命令:mklink /d “d:\\Job” “d:\\Program Files\\Dropbox\\Job”就这么简单,你的软链接就做好了。关于mklink命令,学问还很多,有兴趣你可以研究研究。基本上用Dropbox的,都是用它来同步多个文件夹,它甚至还能帮你瘦身系统盘。 Google Chrome 14.0.835.163 Mac OS X 10.7.1

 133. I really want to learn more about CLIMATE CHANGE BY PLANTING TREES, such that I can be able to defend and convice people about TREE PLANTING ACTIVITIES.Look forward to it.

 134. В Екатеринбурге. Поло седан. Черный. Комфортлайн. 515000 + очередь. Придет в салон 15 мая. Уже отзвонились из салона. Ответ нужно дать 10 мая. 8-904-987-16-57.

 135. Interesting that Mary.Don't know if it's true so, unlike some other Media Morans round here (see: breathless discussions of a rumoured 1% cut to the Hunter S. Thompson tax), I didn't attempt to Wurlitzer it.But.It sure set me to wondering if Mr. Kenning ever missed out on a board meeting fee for a birthday party?_____Thanks Ian–I surmised as much when, suddenly, their coverage was based on CP stuff..

 136. It can be practically extremely difficult to encounter well-aware viewers on this niche, fortunately you appear like you comprehend which you’re indicating! Thanks A Lot

 137. Tack för tipset, Mats! Tack även till Jonas för din kommentar – men Jonas, är inte Dagen-undersökningen alldeles för begränsad för att ge en bild av valet i stort? Finns det nÃ¥gra SIFO-undersökningar inför kyrkovalet? (Lika bra att det inte finns, kanske – frÃ¥nsett att FK nog skulle kunnat fÃ¥ en del "medvindsröstare" om trenden redovisats tydligt före valet. Ã… andra sidan vill man kanske inte ha sÃ¥na röster ;o).

 138. Ya i found ZippyKid great too and had the exact same experience with migration. Just amazing! Also the site speeds increased manifold for me too. But again i think the pricing is a bit too much for me considering the number of WP sites i own. It would be cheaper for me to get a dedicated VPS or cloud for my sites setup. But again you are paying for convenience and peace of mind at ZippyKid. I wish them all the best and hopefully might return to them in the future.

 139. Researchers are hoping to discover a drug or therapy that’s more efficient, works rapidly and has fewer side effects to cure or avoid erectile dysfunction. Sex therapy can be a essential component must of your healing and is actually a short term of counseling given by a qualified therapist or sex counselor.

 140. Well, Gui, I suppose Pete had that in common with everybody.Yes, interesting, now that you mention it, to recall that location circumstance re. Deer Hunter–and even more curious than the fact these Pennsylvania steelworkers were actually in Cleveland was the fact that when they go out on their mythic deer shooting expedition, they jump in the car in Pittsburgh/Cleveland and only a few short hours later end up in the Cascade range of the state of Washington (Mt. Baker). But that’s myth (with, in that particular director’s case, a little Harvard thrown in) for you, I suppose.

 141. I just intend to inform you that I am new to posting and really loved your post. Probably I am going to store your blog post . You literally have excellent article information. Love it for giving out with us your favorite internet site write-up

 142. Howdy here, just turned out to be familiar with your blog page through Google, and have found that it’s very informational. I will appreciate should you carry on such.

 143. I tried this last night. Both my full body, and the bottom 3 inches of my hair, and nothing was bleached. I stayed in for about an hour. I didn’t have the full 2 oz. of ginger, but I have about 1 1/2, and though I don’t ache, my throat feels worse today than last night. You can find large 2 pint bottles of Hydrogen peroxide at Walmart for about 85 cents.

 144. Once I discovered Categorizing my blogs in Google Reader, conquering my blog reading felt so much more doable. I could read in increments by the categories and also read the category that I was interested in at the time. I really do love it! (Can you tell? )

 145. Viva el rey! Sin duda todos sus juegos obras maestras, pero si he de escojer, me quedo con Super Mario World y Super Mario 64, con estos dos juegos fundi las consolas de lo increible que era. Gracias por todo y por lo que queda por llegar!

 146. I absolutely LOVE “The Gathering,” and yes, it does bring me joy everyday! The colors and intricacy of Erin’s work are absolutely lovely. Plus, Erin, was a pleasure to work with… My parents purchased the lithograph for me for Christmas, and Erin helped them pick the best quality and size for my space!Thanks, Ash, for introducing me to Erin’s work!

 147. Hi there, just started to be aware about your website through yahoo, and have found that it is very educational. I will truly appreciate if you decide to continue this informative article.

 148. Anons,I agree that Gordy's g-son might have been out of line(You don't go slugging strangers on planes)But can we all agree that if Mitt put his hand on him first that's problamatic as well?Bennett,I saw that video,and as over the top as he looked,I must admit that he seemed like an "articulate"half-Negro.:)

 149. Great post, Leslie (as usual)! Maybe you and I could retire and write from 9-5 together! lol And I agree, Black Opal has been amazing to work with. Can’t wait to read whatever you release next. BL5 was awesome Chrisitne

 150. It is actually nearly extremely difficult to come across well-informed individuals on this issue, unfortunately you seem like you comprehend what you’re covering! Gratitude

 151. I really intend to inform you you that I am new to putting up a blog and totally admired your site. Very likely I am going to save your blog post . You indeed have outstanding article blog posts. Be Grateful For it for share-out with us your web document

 152. 11:57 pm, October 28, 2012|You’re gonna love this one even more……wait for it…..I have a tradition that I do every year on Halloween night, I watch Trick or Treat, followed by the new Trick r Treat, then my fave horror of all time Halloween. I even have all 3 posters up in my place, I love the soundtrack for the 86 Trick or Treat, Fastway with a great soundtrack.

 153. L'idea mi pareva sfiziosa… ma il film non mi ha convinto. Difatti non l'ho ancora visto. E dai commenti che leggo in giro (compreso il tuo), credo che aspetterò la sua comparsa su Italia Uno… anzi, meglio su Iris, che magari ci fanno meno pubblicità… che il tempo costa parecchio!

 154. To respond: I will be making calls about the h.s. coaching openings this week. It’s very hard to get school administrators on the phone this time of year, and nearly impossible during a holiday week. If I wanted to sweep it under the rug I would not have posted it on my blog and left it up there as the top item for two days, but I hope you amused yourself by needling me. I will be following it up this week at the Reebok Camp. My feel about Cheek: Seton Hall has no shot, Rutgers has an outside shot.

 155. / I’m loving Chobani, too! I’m not a huge yogurt fan, but that shiz is good. Have you tried the honey flavor? I miss my Moby wrap (well, I still have it but she’s too big now) so much. I loved putting her in there and doing stuff around the house or walking to coffee or hiking the hills of SF. Always felt a bit like Obi-Wan while wrapping it tho…

 156. true. for legal rights(which is what most of us are talking about) if there was no legal recogizition than there is not a whole lot legally that can be done.morally they might be the same but legally they aren’t

 157. Joanna,That is a fantastic collection of works that you’ve arranged in a wonderfully relevant way. Each piece contributes to the next and focuses what each section is about – I see why you did that. Really fun project that I should have participated on earlier!Congratulations on getting that ebook put together and for a great cause too! On may way to paypal next.

 158. You have a very nice site!Jane and I were able to find everything we needed to help with the problems we were facing with our newest addition.Sometimes all it takes is a new perspective to get over the hump.Thanks for sharing your resources with us.Blessings!

 159. Hi! Quick question by which? utes completely off issue. Have an individual any idea steps to make your site mobile enjoyable? My website appears unusual when checking out from my own, personal apple iphone4. My wife or husband and we? meters looking for a concept or plugin which might be able to take care of the concern. For anyone who has any advice, make confident you mention. Many thanks!

 160. Cookware spectres—so true! Thanks for that. I’ve been trying to just acknowledge what comes up when it does and not tell myself I “shouldn’t” be feeling stuff when there are people going through hardships I probably can’t even imagine. We all need to process, though—only way to keep moving forward and do what we need to do to take care of each other.

 161. Of course Zionism is racism. Regardless of the repeal of the 1975 resolution Zionism still meets all of the requirements under the 1965 Convention for the Elimination of all Forms of Racial Discrimination, not to mention the 1973 Convention on the Crime of Apartheid. BTW, the claim that Israel practices apartheid is not new. I found a book published by the PLO office in Beirut in 1970 making the argument through a comparative history of Palestine, South Africa, and Rhodesia. It was evidently based on an earlier PhD dissertation done in Khartoum.

 162. Happy Birthday Kevin and thanks for caring enough to take time out of your special day to give all your subscribers an extra kick start to remind everyone that no man is an isle onto himself!! Yes we are lucky to have the support, understanding and willingness of others to help us over the hurdles life throws at us. Enjoy your day with some of the special people who you are lucky enough to have in your life to do the same for you. Never change who you are, many happy returns

 163. We wish to thank you yet again for the stunning ideas you gave Jesse when preparing her own post-graduate research in addition to, most importantly, pertaining to providing many of the ideas in one blog post. Provided we had been aware of your blog a year ago, i’d have been kept from the unwanted measures we were selecting. Thank you very much.

 164. define “bate la cur”… Nu de alta dar ca posesor de S3 n-am simÈ›it nici o limitare È™i sunt deja la vreo 6 ecrane x 20 de aplicaÈ›ii instalate pe el. Ah, plus minunata senzaÈ›ie de-a folosi È™i un micro sd ca să pot să-mi pun si vreo 10 gb de muzică fără să mă bag în ăia 32 de gb ai lui…Și aÈ™tept JB că cică ar fi È™i mai optimizat ca ICS. Ah, iar preÈ›ul anunÈ›at pentru un iPhone 5 cu 32 de gb (deci similar S3-ului meu) este de 3800 lei. ÃŽn condiÈ›iile în care eu am dat 2850 pe un S3 plătit în perioada de precomandă.

 165. Pablo Reyes – Sup guys owner of Punkcraft here. I personally recommend minecraftserverfinder because of its ease of use and the awesome feature “Super Lucky Minecraft Server”. You guys can check out my site here: punkcraft(dot)org or even jump right into my server: play(dot)punkcraft(dot)org

 166. Achso, da beide noch nicht unlockbar sind, spielt es also nicht wirklich eine rolle, ob ich baseband schütze oder nicht, weil man davon ausgehen kann, dass wenn 02er gehackt wird auch der 3.10er unlocked wird!? Weiß nicht, ob ich mir das Update per Itunes holen soll,… bin irgendwie verunsichert. Vielleicht jailbreake ich auch einfach nur meine 4.1er erst einmal.Vielen Dank für Eure Rückmeldung!

 167. I’m no longer positive where you’re getting your information, but great topic. I must spend a while studying more or figuring out more. Thank you for fantastic info I was on the lookout for this info for my mission.Car Auction Inc recently posted..

 168. Empecé a ver la película y me puso tan incómoda (lenta, me cargó la protagonista, etc) que no llegué más allá de los primeros 15 minutos… Ignorante yo, dirán algunos. Pueden tener razón, pero el tema es que después de leerte Paula, le voy a dar una segunda oportunidad. A ver si con tu ojo yo logro enamorarme también de Melancholia! Te cuento cómo me va…

 169. Hello Carrie – You make some interesting points … however, Pinot Noir is indeed the dominant varietal in Southern Oregon … in the Umpqua, 10x more Pinot is produced than any other red varietal, and even in the Rogue, Pinot outproduces it’s nearest rival by almost 2:1.

 170. A beautiful arrangement! The cows are certainly much happier – lol! I had to smile at this vignette, as we share the same tastes. I have a table with a similar magnifying glass and wooden box at home – it's funny how things seem to go together so naturally!Best wishes from England,Paula x

 171. I KNOW OTHER BEST SCHOOLS LIKE G.S.T.S,OPUKU WARE,POPE JOHNS,ABURI GIRL’S,MFANTSIMAN,ST.LOUSE,ST.ROSES,ACH BISHOP POTTERS,BISHOP HERMAN,ACCRA GIRL’S.ST MARY’S SHOULD HAVE BEEN INVOLVED BUT PLZ IT’S NOT THE FAULT OF THE SERVER AFRICA (AN INDEPENDENT AFRICAN BODY RESPONSIBLE FOR THIS RANKINGS)TO OMIT THESE SCHOOLS BUT THERE CAN ONLY BE TWELVE SCHOOLS TO BE NOMINATED .HOPE THESE SCHOOLS COME BACK STRONGLY NEXT YEAR.CUZ I LIKE COMPETITION.

 172. Sanctimommies strike again. Want pats on the head for doing something a dog can do. How dare Katherine talk about her experience being a mother to a newborn baby on a baby blog section of an entertainment web site. Horrors. Horrors. Yes, sanctimommies you are superior to adoptive mothers because you can spread your legs and push out a mammal. Applause. Applause.

 173. Well, let’s just call them brave and not worry about the motives. And I’m glad my Facebook post — and comments by my friends — were helpful. That’s great the the Gallup Independent followed your lead! The print edition of The Week went with the bogus Israel film maker version.

 174. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 175. C.W.L. Annual Christmas FiestaSaturday, Dec.1st, 2012 11:00 – 2:00 p.m.Christ the King Catholic Church6044 Spartan Street, OliverHOT SOUP LUNCH – $5.00Raffles – Draw at 1:30 p.m. Crafts, Needlework, Baking, Sewing, Religious Gifts,and much more!We look forward to seeing you there!

 176. Hello, Neat post. There is an issue together with your site in internet explorer, may test this¡K IE still is the market leader and a big portion of other folks will pass over your great writing due to this problem.

 177. Great Stuff Matt. It's not like other illustrators don't know this stuff (I'm guessing), but I'm impressed most by your willingness to share (rare), and your clarity in relating the information (even MORE rare). Thanks!

 178. Thank you for sharing excellent informations. Your website is very cool. I’m impressed by the details that you have on this blog. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal website.

 179. piszesz,:”Ja kierujÄ™ siÄ™ logikÄ…. Powtarzam pytanie:dlaczego odmawia siÄ™ przeprowadzenia badaÅ„ ekshumowanych zwÅ‚ok ofiar katastrofy pod kÄ…tem obecnoÅ›ci materiałów wybuchowych? “Jak kierujesz sie logika i jak widzisz slady bomby blotno-ziemistejna wszystkich czesciach samolotu jak i rowniez na cialach ofiar, to twoje pytanie nie ma nic wspolnego z logika!Czy to jest dla ciebie teraz logiczne??Jak nie to i tak to jest niewielka strata.pozdrawiam

 180. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

 181. fantastic issues altogether, you just gained a brand new reader. What could you suggest in regards to your submit that you just made a few days in the past? Any positive?

 182. Greetings here, just turned out to be familiar with your blog site through Yahoo and bing, and have found that it is really interesting. I’ll value in the event you continue on this approach.

 183. It really is almost not possible to encounter well-qualified people on this matter, unfortunately you come across as like you be aware of those things you’re covering! Thank You

 184. Thanks for your entire effort on this site. My daughter enjoys working on internet research and it’s easy to see why. Almost all learn all of the dynamic medium you produce informative items by means of your web blog and as well as boost contribution from other ones on that point plus our favorite simple princess is really studying a great deal. Take pleasure in the rest of the new year. You have been carrying out a tremendous job.

 185. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally pleasant possiblity to discover important secrets from this web site. It’s usually so lovely and also stuffed with amusement for me personally and my office fellow workers to visit your web site at least 3 times per week to find out the newest items you have got. Not to mention, I’m so always satisfied concerning the cool advice you give. Some 4 facts on this page are definitely the most suitable we have ever had.

 186. I’m very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 187. hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this website, as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

 188. I just want to share it with you that I am new to writing and utterly admired your webpage. Very likely I am probably to save your blog post . You absolutely have superb article blog posts. Admire it for discussing with us your very own internet page

 189. whoah this blog is fantastic i really like reading your posts. Keep up the good paintings! You understand, many individuals are hunting around for this information, you can aid them greatly.

 190. I not to mention my buddies were reviewing the good points located on your web blog and then before long got an awful suspicion I never expressed respect to the blog owner for those techniques. All of the young men are actually so stimulated to read through them and have in truth been having fun with these things. Thank you for getting really kind and for picking such superior resources most people are really wanting to discover. Our own sincere regret for not saying thanks to sooner.

 191. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you’re talking about! Bookmarked. Please additionally consult with my site =). We may have a hyperlink exchange arrangement among us!

 192. You completed various nice points there. I did a search on the subject matter and found the majority of people will agree with your blog.

 193. Thanks , I have just been searching for information approximately this subject for ages and yours is the best I have came upon so far. However, what in regards to the bottom line? Are you certain about the supply?

 194. I just could not go away your website prior to suggesting that I actually enjoyed the usual information a person supply for your visitors? Is going to be again ceaselessly to inspect new posts

 195. Hello, Neat post. There is an issue together with your site in internet explorer, may test this¡K IE still is the marketplace chief and a big element of other folks will omit your fantastic writing because of this problem.

 196. Thank you for writing here on my blog. Everything written is an affirmation of what other women are experiencing. The only thing I question is how much was removed from your body. Many doctors do this in the hopes to give the patient relief, but sadly continuous surgeries can be avoided by going to the right doctor with the expertise of full removal. I will send you a private email and give you the details. I truly am happy that at the present time, your mesh symptoms have been relieved.Thank you once again for sharing your story.

 197. Is a Honda 250 atv good for mudding or trail riding? Or both?I have a 2007 honda 250 atv, so far only been trail riding, staying away from mud holes, not sure if the engine can take that for being only a 250. Should I have gotten a bigger one?

 198. From my reading of Nowak, tit for tat can get cooperation going, but with a population operating on a punctilious 'tit for tat' basis, every little mistake initiates cycles of retaliation, and brings the system down.The state mediates the 'tit for tat', and it can be punctilious indeed, with its laws and bureaucracy. But there's no reason why it necessarily brings the system down. To the contrary, if Peter's ideas about "genetic pacification" are correct, it may be the case that it strengthens the system.

 199. Heya here, just turned mindful of your blogging site through Bing and yahoo, and discovered that it is genuinely informational. I’ll appreciate in the event you continue on this.

 200. Super Sache,ihr macht das echt toll.Hab mir alle Doujinshi durchgelesen und dabei spaß gehabt\\(^_^)/Freu mich schon auf eure nächsten Projekte,und hoffe das diese in nächster Zeit zu bewundern sind :3

 201. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 202. Hey here, just started to be aware about your article through Bing and yahoo, and found that it’s really entertaining. I’ll appreciate if you decide to keep up these.

 203. You can definitely see your skills within the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart.

 204. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 205. I just want to advise you that I am new to blogging and thoroughly admired your website. Likely I am most likely to remember your blog post . You absolutely have excellent article material. Value it for discussing with us your internet webpage

 206. certainly like your web site but you need to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to tell the reality nevertheless I will surely come again again.

 207. Szia Zsuzsi!Ha van egy kis idÅ‘d, légyszi nézz be hozzám, remélem, kellemes meglepit okoztam neked.Ãœdv:RékaUi.: itt is nagyon köszönöm a múltkori lehetÅ‘séget. Jó volt kikapcsolódni és kicsit másokkal gyöngyözni 🙂

 208. there was no rupturing of the achilles just inflammation where it joins the bone. He looked closely at my heel while I swung the old way and the new “club-throwing” way. He agreed the old swing was putting a huge strain on the heel and said provided I continued with the new approach he could see now reason why I couldn’t resume full playing in a couple of weeks. Can’t wait]

 209. Hello LouiseWell welcome to Our Creative Corner, and you live in Dannevirke; a fellow Kiwi. I live in Auckland, but don't hold that against me.Your little tag is the cutest and most delightful piece I have seen in a while, love your colours on the Bg, and the way you have placed your sentiment is so original in the arrow, you must do some scrapping I think…and the Twine with the button finishes off your design perfectly.Thanks very much for joining us this week at Our Creative Corner, we are so delighted to see your work.Smiles:)Sue

 210. Det är helt klart att Lena Ek inriktinng i rovdjurspolitiken tillhör en av de bättre i riksdagen. Naturligtvis hoppsa jag fortfarande på en en ändåbättre inriktinig, vilket betyder än ändå friare jakt i rovdjurspolitiken och att skottpengar införs för att göra jakten av alla rovdjur blir intresantare.